Με παραίτηση όλων των μελών της εάν δεν αποσυρθεί  το νομοσχέδιο σχετικά με το υπό αίρεση αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ομοσπονδιών απειλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ads

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί τροποποίηση του αθλητικού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, σχετικά με τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των επί μέρους Ομοσπονδιών και την θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη τους.

Η ΕΟΕ επισημαίνει ότι οι διατάξεις του επίμαχου άρθρου 8 δεν είναι σύμφωνες με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη, ο οποίος απαγορεύει κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Παράλληλα, καλεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, την οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματική. Αντ’ αυτού, προτείνεται από την ΕΟΕ «αυτορρύθμιση» των Ομοσπονδιών μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με βάση τα ισχύοντα στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές.

Ads

«Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε σχέση με το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει τη μακρόχρονη, ανιδιοτελή και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση των παραγόντων του αθλητισμού, τότε τα μέλη της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., προτίθενται να υποβάλλουν την παραίτηση τους στον Πρωθυπουργό της χώρας», καταλήγει το ψήφισμα.