Με την Ελλάδα στο πρόγραμμα συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες. Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αλλά κυρίως το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος θα βρεθούν στο επίκεντρο. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο απερχόμενος υπ. Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
 

Ads

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν, οι υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την παραχώρηση ενός επαρκούς χρονικού διαστήματος στην ελληνική κυβέρνηση.
 
Σημειώνεται ότι το Eurogroup έχει ήδη δώσει δίμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, η οποία λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ ο Γιάννης Δραγασάκης είχε νέα επικοινωνία με τον Γκίκα Χαρδούβελη για να συζητήσουν πως ο δεύτερος θα χειριστεί την κατάσταση στο σημερινό Eurogroup. Το πιθανότερο θεωρείται να ζητήσει άτυπη παράταση της περαιτέρω συζήτησης για το ελληνικό θέμα μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου οπότε η Ελλάδα θα μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον υπ. Οικονομικών της νέας κυβέρνησης.