Σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που αγνοείτο από την Κυριακή.

Ads

Αναλυτικότερα, ένα canadair, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma, το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα, πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusonline.gr τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε χιονισμένη, εξαιρετικά απόκρημνη περιοχή πάνω από το Καβαλάρι του Δήμου Ζαγορίου και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο 32χρονος Ιρακινός πιλότος.

Το πλήρωμα των διασωστών του ελικοπτέρου επιχείρησε να κατέβει με σκοινιά στο σημείο, για να αναζητήσει τον πιλότο, χωρίς όμως να τα καταφέρει λόγω του απόκρημνου εδάφους και έτσι προς το σημείο κινούνται δυνάμεις της ΕΜΑΚ ώστε να γίνει επίγεια προσέγγιση, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και του δύσβατου και απόκρημνου εδάφους.

Ads

Yπενθυμίζεται ότι, το αεροσκάφος, με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.