Άναψαν την Τρίτη τα αίματα στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του σκανδάλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, να έχουν μια έντονη λογομαχία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η έδρα κάλεσε την Αρετή Τσοχατζοπούλου στο εδώλιο, για να τοποθετηθεί επί του αιτήματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. «Μίλα για να σώσεις την κόρη σου. Πες τα να σώσεις το παιδί σου», φώναξε ο Νίκος Ζήγρας προς τον πρώην υπουργό.

Φανερά εκνευρισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε στον Νίκο Ζήγρα: «Σταμάτα επιτέλους. Εχεις τρελαθεί τελείως», για να πάρει την απάντηση από τον εξάδελφό του: «Είσαι εγκληματίας…».

Σημειώνεται πως η Αρετή Τσοχατζοπούλου εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών, απεύθυνε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα παιδιά της.

Ads

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκης Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τρίτη οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί – δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος – το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Εν τέλει, το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών, επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.