Σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υγειονομικό σαμποτάζ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». 

Ads

Έτσι, έπειτα από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό που μίλησε για «άθλιο, τοξικό και αισχρά αναληθή» χαρακτηρισμό από τον πρωθυπουργό, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Νίκος Φίλης, ο οποίος έκανε λόγο για «αθλιότητα Μητσοτάκη». η οποία «ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικής μισαλλοδοξίας».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρωθυπουργός δείχνει «το πραγματικό πρόσωπο ενός πολιτικού που διχάζει, αντίθετα από ό,τι έχει ανάγκη η χώρα αυτή την περίοδο. Δείχνει ακόμα ότι η ανήθικη απόπειρα εξαγοράς των νέων, οι απειλές, τα προνόμια και οι διακρίσεις σε βάρος  των πολιτών, είναι καλά μελετημένες κινήσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική πόλωση και στην απονομιμοποίηση πολιτικών δυνάμεων».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει ως στόχο να εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τον Ιούνιο το 70% των πολιτών, όμως αυτή τη στιγμή είμαστε στο 43%. «Απέτυχε λοιπόν, αν και είχε την αμέριστη υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απέτυχε γιατί δεν κατόρθωσε να πείσει, να εμπνεύσει και να ενώσει. Κάτι στο οποίο εξάλλου, ποτέ δεν διακρινόταν η Δεξιά», τόνισε ο κ. Φίλης , για να προσθέσει τα εξής:

Ads

«Σήμερα, αντί να απολογείται έχει το θράσος να επιρρίπτει την ευθύνη στην αντιπολίτευση και να προσδίδει στον εμβολισμό διαστάσεις πιστοποιητικού κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων. Τακτικές χαρακτηριστικές του τρόπου σκέψης του αλλά και αναβίωσης ενός διαρκούς εμφυλιοπολεμικού κλίματος διαχωρισμού των πολιτών, εκ μέρους μιας ριζοσπαστικής Δεξιάς που κάθε μέρα μετατρέπει την Ελλάδα όλο και περισσότερο σε Ουγγαρία του Νότου».

Από την πλευρά της, η τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, τόνισε χαρακτηριστικά πως τόσο στο θέμα του εμβολιασμού όσο και στη διαχείριση της πανδημίας «δεν χωρά ούτε διχασμός, ούτε εκβιασμοί και φυσικά ούτε δωροδοκίες». Πρόσθεσε επίσης ότι «οτιδήποτε γίνεται εκβιαστικά η διχαστικά δεν μπορεί να πετύχει».

Κινούμενη στην ίδια λογική με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση απέτυχε» και υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός «πρέπει να προχωρήσει άμεσα, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ενισχύσει το ΕΣΥ, δεν προσέλαβε γιατρούς, δεν κάνει ιχνηλάτηση η οποία είναι πολύ μεγάλο ζήτημα και συνδέεται με τον τουρισμό ο οποίος εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών μοιάζει να είναι αποτρεπτικός. Το πρόγραμμα 100 χιλιάδων κουπονιών μπορεί να στηρίξει την οικονομία. Είμαστε στις χαμηλότερες θέσεις εμβολιασμού και αυτό κοστίζει. Και πολύ φοβάμαι ότι ο τουρισμός θα είναι βαρόμετρο».