Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης μεταξύ εφοριακών και αστυνομικών, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.
 

Ads

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να άρουν τον αποκλεισμό του υπουργείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
 
Εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν στηθεί έξω από το υπουργείο από τις 07:00 για να εμποδίσουν την είσοδο της τρόικας. Ο αποκλεισμός του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.
 
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές που επίκεινται με το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν:
 
«Δεν αντέχουμε άλλο τη διάλυση των υπηρεσιών μας, μέσω της στοχοποίησης, απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του κλάδου μας, άλλες μειώσεις στους μισθούς μας, απολύσεις μέσω εφεδρειών, τους άδικους φόρους και τα χαράτσια, συντονιζόμαστε με τους άλλους εργαζόμενους, με όλη την κοινωνία στον αγώνα για να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων και όχι επιδείνωσή τους».

Σημειώνεται πως λόγω της κινητοποίησης, η συνάντηση που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ, δεν πραγματοποιείται στο υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, αλλά στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μεταφορών στου Παπάγου. Στο επίκεντρο της συνάντησης των κ.κ. Χατζηδάκη και Ράιχενμπαχ βρίσκεται το ΕΣΠΑ, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για απελευθέρωση αγορών και υπηρεσιών, αλλά και η απλοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων.