Ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου όπου απολογείται ο 35χρονος που πυροβόλησε εναντίον δύο Ρομά που αποπειράθηκαν να κλέψουν πουλερικά, σκοτώνοντας τον έναν, 52 ετών. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και χρειάστηκαν ενισχύσεις. Τελικά τα δικαστήρια εκκενώθηκαν ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Ads

Οι Ρομά κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι την είσοδο του μεγάρου όπου πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν καθώς οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δράστη. Ωστόσο υπήρχαν συγκεντρωμένοι και υπέρ του δράστη, οι οποίοι αντέδρασαν, πετώντας επίσης αντικείμενα, προς πάσα κατεύθυνση…

Ένας άντρας τραυματίστηκε καθώς χτυπήθηκε από τα θραύσματα των τζαμιών του δικαστηρίου, τα οποία έσπασαν οι συγκεντρωμένοι με τα καδρόνια που κρατούσαν. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, ομάδα Ρομά συγκεντρώθηκε και κοντά στο σπίτι του δράστη στο Σολωμό Κορινθίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γιος του 52χρονου, παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά πρόσθεσε πως το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του. Αρνήθηκε ότι ο πατέρας του κρατούσε μαχαίρι και τόνισε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έπαιρνε φάρμακα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει.

Για τον συνήγορο του δράστη, Αλέξη Κούγια, ο πελάτης του «προσπάθησε να προστατέψει την οικογένεια του». Δικαιολόγησε επίσης τη μεταφορά του θύματος από τον δράστη σε ρέμα, όπου πέταξε το πτώμα, ως «πράξη πανικού και απελπισίας».