Με υψηλούς τόνους και αλληλοκατηγορίες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία ασχολήθηκε με τις 23 προσλήχεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Στην Εξεταστική κατέθεσε η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, υπεύθυνη διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αντίθετα στην Εξεταστική δεν εμφανίστηκε ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Ads

Η Ανδρονίκη Θεοφυλάτου, αδελφή συνεργάτιδος του Άδωνι Γεωργιάδη και όπως η ίδια παραδέχτηκε επί χρόνια στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη πως μέσω συνεργάτη του τις άσκησε πιέσεις να βεβαιώσει ότι τα 23 αυτά πρόσωπα δεν ήταν εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.
και πως την στοχοποίησε, όταν «αρνήθηκε να ενδώσει», όπως ισχυρίστηκε. 

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών – μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, παραδέχτηκε ότι την περίοδο 2004 – 2009 εργαζόταν αρχικά στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε προσελήφθη ως επιστημονική συνεργάτης στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 δηλαδή προ της αλλαγής διακυβέρνησης της χώρας.

Επίσης η Ανδρονίκη Θεοφυλάτου παραδέχθηκε ότι η αδελφή της, Κωνσταντίνα, υπήρξε εξωτερική συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ και ότι εργαζόταν επίσης στο γραφείο του υπουργού Υγείας επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη. Επίσης, παραδέχθηκε ότι ο σύζυγός της Σταμάτης Πουλής εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μετείχε σε επιτροπές αξιολόγησης και ότι ο γαμπρός της Γιώργος Δρόσης (σύζυγος της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου που εργαζόταν στο γραφείο Γεωργιάδη) ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

  

Η κ. Θεοφυλάτου έκανε λόγο για «συκοφαντική δυσφήμηση» και «στοχοποίησή» της και υποστήριξε πως τα 23 αυτά άτομα δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν εξωτερικοί συνεργάτες και πληρώνονταν από χορηγίες. Ερωτηθείσα από μέλη της επιτροπής «εάν είχαν υποπέσει στην αντίληψή της πολιτικές παρεμβάσεις για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ», απάντησε αρνητικά.

Ads

Μετά τους ισχυρισμούς της κ. Θεοφυλάτου για πιέσεις από τον Παύλο Πολάκη παρενέβησαν οι βουλευτές της ΝΔ και ζήτησαν να παρέμβει εισαγγελέας, ώστε να διερευνήσει την καταγγελία της με το αιτιολογικό της απόπειρας τέλεσης ποινικού αδικήματος.

Πάντως στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις, η Θεοφυλάτου μετρίασε τους ισχυρισμούς της και υποστήριξε πως απλώς της ζητήθηκε εγγράφως να αποφανθεί «εάν οι 23 ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ» και υποστήριξε ότι η «πίεση» προς το πρόσωπό της εξέλαβε τη μορφή «διαβούλευσης».