Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με μία μικρή ομάδα αγροτών να εκτοξεύει στα ΜΑΤ πέτρες, κομμάτια από τις πλάκες των πεζοδρομίων, αλλά και αγροτικά προϊόντα -πορτοκάλια και ντομάτες- και τα ΜΑΤ να απαντούν με κρότου – λάμψης και ψεκασμό με χημικά. Η είσοδος και τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου καταστράφηκαν από τις πέτρες που εκσφενδόνισαν οι αγρότες. Η ένταση κράτησε περίπου 30 λεπτά. 

Ads

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο έχουν απομακρυνθεί. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων αγροτών

image

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο σημείο απάντησε αρνητικά στο αίτημα των αγροτών για «ειρηνική εισβολή -κατάληψη», όπως είπαν, στο υπουργείο.

image

Ads

Νωρίτερα, οι αγρότες κατευθύνονταν προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα. Ξεφόρτωσαν τα προϊόντα από το μικρό φορτηγό επί τόπου, αφού η αστυνομία δεν επέτρεψε τη δίοδο του οχήματος.

image

image

image

Οι αγρότες επέστρεψαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου άρχισαν να εκφενδονίζουν… ντομάτες προς τα ΜΑΤ, ενώ άναψαν και καπνογόνα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ για τουλάχιστον μία ώρα δεν είχαν «απαντήσει». Οι αγρότες συζητούσαν την πιθανότητα να παραμείνει μία ομάδα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων να κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα. 

image

Το κτίριο του υπουργείου έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αγρότες φωνάζουν συνθήματα και επιδιώκουν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, έχουν ήδη φτάσει στο Σύνταγμα. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Σε  λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.