«Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!» φώναξαν από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη στον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα με τον ίδιο να απαντά: «Ντροπή! Ντροπή! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;».

Ads

Είχε προηγηθεί η διακοπή της κατάθεσης του προέδρου του ΣΕΗ όταν στην δικαστική αίθουσα υπήρξαν αντεγκλήσεις.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, διαψεύδει το μάρτυρα σχετικά με τις αναφορές του ότι ο Φιλιππίδης έφυγε από το σπίτι του  και για ένα διάστημα διέμενε με μια φίλη του γιου του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου

Ads

Σπ. Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου

Από το ακροατήριο σηκώθηκαν ο γιος του Π. Φιλιππίδη και η μητέρα του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Η Ελπίδα Νίνου φώναξε προς το δικαστήριο: «Σας παρακαλώ, πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», αλλά η πρόεδρος προχώρησε σε διακοπή.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου από την πλευρά της φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Ο άλλοτε στενός φίλος του Πέτρου Φιλιππίδη,Σπύρος Μπιμπίλας, ανέφερε επίσης  ότι απογοητεύτηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου.

«Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι και σήμερα..» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Παρακαλώ να μην ξαναπείτε δημοσίως ότι ο Π. Φιλιππίδης είναι φίλος σας.

Σπ. Μπιμπίλας: Ακόμα και να μην το θέλει εγώ τον αισθάνομαι φίλο μου… Οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους.

Ο μάρτυρας δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για την πράξη του βιασμού σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας. 

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος….

Σπ. Μπιμπίλας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Σπ. Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Σπ. Μπιμπίλας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πέταξε δύο λαχεία προς το μέρος της συνηγόρου υπεράσπισης

Η ένταση συνεχίστηκε στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα να πετάει προς το μέρος της συνηγόρου υπεράσπισης, Κικής Πακιρτζίδου δύο λαχεία και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Αιτία γιαυτό το περιστατικό στάθηκε το γεγονός ότι η κ. Πακιρτζίδου αμφέβαλε για την αξιοπιστία και την αμεροληψία του προέδρου του ΣΕΗ αναφορικά με το πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη, καταθέτοντας στο δικαστήριο δημοσίευμα με δήλωση του Σπ. Μπιμπίλα ότι σωστά ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του μάρτυρα ο οποίος αντέκρουσε του ισχυρισμούς της δικηγόρου, λέγοντας: «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;».

Εμφάνισε στο δικαστήριο λαχεία που κατά τον ίδιο, του αγόρασε η Κική Πακιρτζίδου την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρθηκε, η συνήγορος τον είχε καλέσει σε γεύμα στη Θεσσαλονίκη.

«Μου παρήγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία, ενώ εγώ δεν ήθελα», είπε ο μάρτυρας, με τη δικηγόρο να υποστηρίζει πως το ραντεβού έγινε για να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.

Η αντίδραση του Σπ. Μπιμπίλα ήταν να πετάξει τα λαχεία που του είχε αγοράσει η συνήγορος προς το μέρος της, και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά με την πρόεδρο να σημειώνει ότι η ένταση αυτή «γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».