Ένταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη Βέροια με την έλευση του πρώτου λεωφορείου με Σύρους πρόσφυγες από την Ειδομένη στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». 

Ads

Μια μικρή ομάδα κατοίκων με ελληνικές σημαίες διαμαρτυρήθηκε για την έλευση των προσφύγων στην περιοχή, ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν και γουρουνοκεφαλές. Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να μπλοκάρουν την είσοδο.

image

«Εδώ μένουν οικογένειες» ακούγεται να φωνάζει κάποιος από τους συγκεντρωμένους, ενώ ένας άλλος λέει στις αστυνομικές δυνάμεις: «Βάζετε τους κακοποιούς (σημ: τους πρόσφυγες) μέσα και εμάς μας αφήνετε έξω». «Τι ψυχή θα παραδώσετε. Ο Χριστός να μας φιλάει» λέει μια γυναίκα.

Ads

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ένας παπάς, ο παπα- Ευλόγιος όπως συστήθηκε, που έκανε λόγο για «ξεφτιλισμένους» και στη συνέχεια είπε πως «δεν θέλουμε εικόνες Ειδομένης, θέλουμε ειρήνη». «Στα 200 μέτρα υπάρχει μια καλόγρια, αν πειραχτεί μια τρίχα της θα γίνει χαμός», πρόσθεσε ενώ άλλοι φώναζαν «οι Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

* Βίντεο και φωτογραφίες από το veriotis.gr

#Βεροια Tweets