Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία, διεκδικώντας μία σειρά μέτρων που αφορούν στη διασφάλιση του τομέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν εμφανής και δεν έλειψε η ένταση, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έσπρωξαν άτομα με ειδικές ανάγκες, στην προσπάθεια να τους απωθήσουν. Στο τέλος, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και μια άλλη πήρε άδεια για να παραδώσει ψήφισμα στους κυβερνητικούς εταίρους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο φακός του tvxs.gr βρέθηκε εκεί για να καταγράψει τα γεγονότα. Φωτορεπορτάζ: Άννα Αμπάτη

Ads

Την ώρα που η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου από το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, συνεχιζόταν η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) επικρίνει τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Όπως σημειώνει, «δεν αντιλαμβάνεται τον “υπερβάλλοντα ζήλο” της αστυνομίας, ούτε τα εμπόδια που προέβαλε», επισημαίνοντας πως οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.

«Όσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται. Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται. Αποδεικνύει όμως και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Η ΕΣΑμεΑ, μεταξύ άλλων, ζητά να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση μέχρι να καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.

image

Ads

image

image

image

image

image

image