Ένταση επικράτησε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την τοποθέτησή του, χαρακτήρισε γραφικό τον Βασίλη Λεβέντη προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Ads

Ο Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τη Φώφη Γεννηματά πως προδίδει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της και δεν ψηφίζει την απλή αναλογική. «Όταν κάνει γύρο θριάμβου η δεξιά, ίσως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην Βουλή», είπε, σχολιάζοντας το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τη ΝΔ στην καταψήφιση της απλής αναλογικής.

Σχολιάζοντας ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε: «Όλοι γελάσαμε από τον καθ΄όλα συμπαθή και γραφικό πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος όταν βρίζει το ΠΑΣΟΚ γελάνε οι υπόλοιποι και όταν βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γελάνε οι άλλοι, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρούμενου».

Λίγο αργότερα ο Βασίλης Λεβέντης, που είχε βγει για λίγο έξω από την αίθουσα, κατευθύνθηκε προς το μέρος του και του ζήτησε το λόγο. «Με αποκαλεσατε γραφικό; Ντροπή σας», είπε οργισμένος, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανασκεύασε λέγοντας πως παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό.

Η τοποθέτηση Σκανδαλίδη

Η αντίδραση Λεβέντη