Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

Ads

Η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο σημείο με μία φίλη της, κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει τον άνδρα που είδε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Η μάρτυρας υπέδειξε τον Καζαντζόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» ενώ στην ερώτηση της προέδρου αν είναι απόλυτα σίγουρη απάντησε: «Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός».

Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στην μάρτυρα τής είπε: «κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;».

Ads

Όταν άκουσε την κ. Ζώρζου να απαντά θετικά με έντονες κινήσεις και ενώ ο διπλανός του στο εδώλιο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει είπε κάτι στη μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή, βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Το επεισόδιο πυροδότησε ένταση καθώς συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, αλλά ορισμένοι από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν: «Φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε».

«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ»

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ο Καζαντζόγλου απείλησε την μάρτυρα λέγοντας «αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ».

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και κατά την επανάληψη της διαδικασίας η κ. Ζώρζου υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα καθώς προέρχονται από απόκρυψη και δεν μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά τη δεύτερη κατάθεσή της στην ανακρίτρια, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Η μάρτυρας στην κατάθεσή της ανέφερε για τη σκηνή της δολοφονίας τού μουσικού που είδε: «…όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω , έκαναν κλοιό γύρω του. Ο Ρουπακιάς αγκάλιασε τον Φύσσα… είδα δύο κινήσεις του χεριού του… μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει…».

Όπως κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας για εκείνο το βράδυ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα, αφού πέρασαν από μπροστά τους τρέχοντας η παρέα του Φύσσα τους οποίους κυνηγούσε μία ομάδα “μαυροντυμένων” με κράνη και ρόπαλα που χτυπούσαν όποιον έφταναν «…τρεις χτυπούσαν έναν… Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν… Τους φώναζαν “φύγετε ρε φασίστες”. Σηκώθηκα όρθια. Είδα να έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν. Εκείνος γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα.

Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά ….Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά…γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο….Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο».

Στις  2 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης

Στις 2 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς η μάρτυρας μετά το επεισόδιο με τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει την κατάθεση της.

Η κ. Ζώρζου ρωτήθηκε από συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής αν πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης φοβήθηκε και όταν απάντησε θετικά της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν φοβήθηκε «από τις απειλές του Ι. Καζαντζόγλου». Η ερώτηση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που έκανε λόγο για «λάσπη» και επισήμανε πως αν συνέβη κάτι τέτοιο θα πρέπει να το καταγγείλει η ίδια η μάρτυρας.

Λίγο πριν διακοπεί η σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος του Ι. Καζαντζόγλου ζήτησε τον λόγο και είπε ότι «βυσσοδομούν τα Μέσα σε βάρος του εντολέα του» και ότι «αναφέρουν ψευδώς πως απείλησε την μάρτυρα».
Η πρόεδρος του απάντησε πως αυτό δεν έχει σχέση με το δικαστήριο και ότι «ενώπιον του δικαστηρίου δεν έγινε τίποτε».