Ολοκληρώθηκε με επεισόδια λίγο μετά τις 10 μ.μ. η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ads

Μια ομάδα, με καλυμμένα πρόσωπα, έφτασε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στο ύψος της οδού Τρικάλων και Μεσογείων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Για περίπου μισή ώρα επικράτησε ένταση η οποία μεταφέρθηκε αργότερα στην Λ. Αλεξάνδρας, με τους κουκουλοφόρους να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο απορριμάτων. Επίσης, δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως τώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σταδιακά άνοιξαν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας.

image

Ads

image

image

Νωρίτερα μεγάλη διαδήλωση ξεκίνησε από το Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

image

image

image

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος».