Τουλάχιστον 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός των βίαιων επεισοδίων που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα στο Πανθεσσαλικό γήπεδο στο Βόλο μεταξύ της αστυνομίας και οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι συγκρούονται και μεταξύ τους, αμαυρώνοντας τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Ads

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στο sport24.gr, υπάρχουν πολλά θλαστικά τραύματα, ενώ δύο περιστατικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει και περιστατικό με τραύμα από μαχαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρχικά όταν άνοιξαν οι θύρες του σταδίου κάποιοι άρχισαν να πηδάνε τους φράχτες προκειμένου να περάσουν μία ώρα αρχύτερα στις κερκίδες. Η κατάσταση άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου όταν οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια στους να απωθήσουν τους οπαδούς έκαναν μεγάλη ρίψη χημικών και δακρυγόνων κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το γήπεδο. Οι θερμοκέφαλοι απάντησαν με πετροπόλεμο ενώ άναψαν φωτιές στον περιβάλλοντα χώρο δυσχεραίνοντας περισσότερο την κατάσταση.

Η κατάσταση ξέφυγε και εντός του σταδίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να κάνουν «έφοδο» στον αγωνιστικό χώρο, πέταξαν φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια έκαναν «έφοδο» και οπαδοί της ΑΕΚ σπάζοντας τα κιγκλιδώματα και αντάλλαξαν φωτοβολίδες με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα.