Επεισοδιακές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στην Βουλή.

Ads

Στην πρώτη, οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, που προσερχόταν σε συνάντηση με τον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη.

Λίγο νωρίτερα οι διαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ προσπάθησαν να ρίξουν και τα μεταλλικά ρολά.

Αργότερα και ενώ η πορεία περνούσε από την Βουλή, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Ads

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις εργαζομένων των δήμων πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Η μία οργανώθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Αμφότερες κατέληξαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη νομοθετική λύση στo θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων θα ζητούσε η ΚΕΔΕ στη συνάντηση που επιχείρησε να έχει σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Από την απάντηση του υπουργού θα εξαρτηθεί και η στάση που θα τηρήσει στη συνέχεια. Η ΚΕΔΕ τάσσεται υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων επισημαίνοντας ότι «οι δήμοι έχουν “αφυδατωθεί” από προσωπικό».

image

image