Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, πρόκειται  να καταθέσουν σήμερα 28 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι συνήγοροί τους.

Ads

Το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Επιπλέον, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα επικαλείται ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται». Ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».

Η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης για παράταση της προφυλάκισης ήλθε μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα, όπου τέθηκε επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα.

Ads

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη.