Ποινή φυλάκισης 33 και 32 μήνες στους αναρχικούς Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη, αντιστοίχως, επέβαλλε το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ads

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Σπάρτη έπειτα από καταδίωξη όταν δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο, κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της αντίστασης, της πλαστογραφίας και της κλοπής του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τους δυο κατηγορουμένους να αρνούνται τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και να καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό τους από την αστυνομία.

Περιγράφοντας τη σύλληψη τους, ο Μάριος Σεϊσίδης είπε στο δικαστήριο: «Ήμουν στο αυτοκίνητο και κάναμε αναστροφή για να τους αποφύγουμε. Δεν μας έκαναν κανένα σήμα. Εμείς είδαμε τους αστυνομικούς να μας ακολουθούν. Είχαμε κλειστά τα παράθυρα, δεν ακούσαμε τη σειρήνα. Η ταχύτητά μας ήταν 50 χιλιόμετρα. Πηγαίναμε για διακοπές στην Ελαφόνησο. Όταν είδαμε τους αστυνομικούς να μας ακολουθούν, κάναμε δεξιά. Τότε ακούσαμε κάποιον να μας φωνάζει: “που πάτε ρε κ….;”. Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί καταπάνω μας. Ήταν στα 15 μέτρα από εμάς. Με το που ακούσαμε τους πυροβολισμούς αρχίσαμε να τρέχουμε».

Ads

Και στη συνέχεια κατήγγειλε: «Μας φόρεσαν τις χειροπέδες. Δεν προβάλαμε καμία αντίσταση. Φάγαμε πάνω από 20 κλωτσιές στο κεφάλι και στα πλευρά. Με έριξαν κάτω αφού πρώτα με ξυλοφόρτωσαν άγρια».

Όσον αφορά το τι ακολούθησε της σύλληψης τους ο Μάριος Σεϊσίδης είπε: «Στο αστυνομικό τμήμα δεν μας άφησαν να κάνουμε κανένα τηλεφώνημα. Δεν μου επέτρεψαν να τηλεφωνήσω ούτε στον δικηγόρο μου, Κώστα Παπαδάκη. Πήγαμε στο νοσοκομείο μετά τα άγρια βασανιστήρια που υποστήκαμε κατά τη διαδικασία δαχτυλοσκόπησης. Κατάφεραν να μου πάρουν τα αποτυπώματα και στο νοσοκομείο μάς μετέφεραν μόνο όταν τους το ζήτησε ο δικηγόρος μου επιτακτικά. Ήμουν κοντά 11 χρόνια καταζητούμενος και ήθελα τον δικηγόρο μου. Δεν με άφηναν να επικοινωνήσω μαζί του».

Ο Κώστας Σακκάς από την πλευρά του δήλωσε στην έδρα: «Δεν είναι λίγα τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό που συνέβη ήταν κάτι πρωτοφανές. Εγώ προσωπικά έχω συλληφθεί πολλές φορές. Υπήρχε ένα μένος και μια οργή ανεξέλεγκτη εναντίον μας».