Πηγές της ΝΔ με καθυστέρηση -πολλών- ωρών γνωστοποίησαν την «ενόχληση» του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη για το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θανάση Δαβάκη κατά των Ρομά .

Ads

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δαβάκη, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως τόνισαν το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Υπενθυμίζεται ότι, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης δήλωσε «απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Μέρα με τη μέρα, η ΝΔ του Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση

Ads

«Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη  σύρεται  όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές  ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: “παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν” (σ.σ.: δείτε το παρακάτω βίντεο), συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.»