«Σύγκρουση» και στο εσωτερικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει η  γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με τους ελέγχους της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ads

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αίτημα τους ζητούν τη σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την απ’ αριθμό 1/2023 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού που είχε αποφασίσει λίγο πριν της γιορτές η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Συγκεκριμένα έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, υπογραμμίζουν ότι η γνωμοδότηση Ντογιάκου «προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Ενώ επισημαίνουν ότι «έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον» και για το λόγο αυτό θεωρούν ως «επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση έκτακτου ΔΣ προκειμένου η Ένωση να λάβει επίσημα θέση».

Ads

Διαβάστε αναλυτικά το αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Η γνωμοδότηση 1/2023 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον για το ευαίσθητο θέμα του απορρήτου των επικοινωνιών, θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ ώστε να λάβει επίσημα θέση η Ένωσή μας.

Το προεδρείο να μας ενημερώσει για το πρώτο στάδιο υλοποίησης της απόφασης της ΓΣ περί της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού το οποίο οριοθετήθηκε χρονικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.