1.Απέρριψε το Ισραήλ την πρόταση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για εκεχειρία επτά ημερών μετά τον βομβαρδισμό σχολείου-καταφυγίου του ΟΗΕ στην Γάζα. Ζητά τροποποιήσεις στο σχέδιο, την ώρα που οι νεκροί από την σύγκρουση έχουν ξεπεράσει τους 800 – στην πλειονότητά τους παιδιά.

Ads

 
2.Στην Δικαιοσύνη για το «έγκλημα της ΔΕΗ που γνώριζε» προσφεύγουν οι γιοι της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας από τα Χανιά που πέθανε λίγο αφότου η Επιχείρηση της έκοψε το ρεύμα. Η ίδια τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε στείλει επιστολή προς τους αρμόδιους δια του τοπικού τύπου κάνοντας γνωστό το πρόβλημά της.

3.«Ο τουρισμός θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα». Ο πρωθυπουργός το είπε στα σοβαρά, στη δήλωση που έκανε χθες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας, και είναι η νέα εκδοχή της θεωρίας του «success story»: Μπορεί να πέθανε μια τετραπληγική γυναίκα επειδή της έκοψαν το ρεύμα και σταμάτησε η μηχανική υποστήριξη, αλλά τα νησιά βουλιάζουν από κόσμο και πρέπει όλοι να το ζήσουμε με τη φαντασία μας, γιατί στον καθέναν από εμάς αναλογούν όχι ένας, αλλά δύο τουρίστες.
 
4.Πόλεμος αλληλοκατηγοριών και προπαγάνδας έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αναφορικά με την ουκρανική κρίση. Οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών έγιναν χειρότερες μετά την «κατά λάθος» κατάρριψη του boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
 
5.Δεν κατέληξαν σε κυρώσεις προς την Ρωσία οι ηγέτες της ΕΕ.
 
6.Μετά την αμφισβητούμενη θρησκευτική διαταγή για κλειτοριδεκτομή σε όλες τις γυναίκες στην Μοσούλη από 11 έως 46 ετών, το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε εντολή πάλι προς τις γυναίκες: Καλύψτε όλο το σώμα σας για να μην υποστείτε βαριά τιμωρία. 
 
7.Κανένας δεν επέζησε από την πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie στο Μάλι. Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες του ατυχήματος.
 
8.Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι, ζητώντας να ανασταλεί και ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

9.Δύο ιστιοπλοϊκά και ένα καΐκι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray που βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης και προχωρά στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας. Όπως ανακοινώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι ο στολίσκος ξεκίνησε από το παλιό λιμάνι των Χανίων για μια εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
 
Διαβάστε στο αφιέρωμα του Tvxs για την μεταπολίτευση:

Ads

*Σκίτσο του Latuff