Ξεκινούν οι αιτήσεις προς τον ΟΠΕΚΑ, για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται όσοι τραυματίστηκαν κατά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι.

Ads

Ειδικότερα, την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι  νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Το ποσό ανέρχεται στα 6.000€ και χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.

Το ποσό είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ads

Οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στη Διεύθυνση Παροχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ. Το έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

O αιτών πρέπει να εκτυπώσει και να συμπληρώσει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, να την υπογράψει και είτε να την καταθέσει μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ είτε να την αποστείλει: α) μέσω ταχυδρομείου, β) μέσω FAX ή γ) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στην σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού.