Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατάφεραν να φτάσουν στη διασταύρωση της Ειδομένης. Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων.

Ads

Για περισσότερες από τρεις ώρες έμεινε κλειστός και ο κόμβος του Λευκώνα με τους αγρότες από τις Σέρρες να διαπληκτίζονται με τους αστυνομικούς όταν τους απαγόρευσαν τη διέλευση προς τον Προμαχώνα.

Για δύο ώρες ήταν κλειστή και η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ για μία ώρα η Εγνατία Οδός στον κόμβο της Κουλούρας από αγρότες της Ημαθίας.

Νέα μπλόκα στήνονται σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, κατά του κλεισίματος των δρόμων τάσσονται αγρότες από 20 νομούς που μετέχουν στην πανελλήνια συντονιστική επιτροπή.

Ads

Οι αγρότες πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα για τα ζητήματα που αναδεικνύουν στις κινητοποιήσεις τους, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πρόταση για διάλογο προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ