Το 55,5% των πολιτών θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σωστά, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ. Ενισχυμένοι αναφορικά με τη δημοφιλία τους εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. 

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες (αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) και ο Πάνος Καμμένος 35% θετικές γνώμες (αύξηση 23%). 

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, το 14,5% ελπίδα, το 26% κανένα συναίσθημα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και το 16% απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. 

Ads

Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Kακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.