Τη νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας μας, στον Έβρο ενέκρινε σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.
 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, η κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, την ένταξη του έργου κατασκευής του φράχτη στον Έβρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 
Η Κομισιόν ενέκρινε στις 25 Νοεμβρίου τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα του 2011 μέσω των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, η Ευρωπαία επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ επιβεβαίωσε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου. «Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή», ανέφερε στη γραπτή απάντησή της.