Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και συναυλίες έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18/09/2013) από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται την Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη, με αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλί στο Σύνταγμα.

Ads

Η αρχή των κινητοποιήσεων για τον “Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη” έγινε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου με πορεία στο Πέραμα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπου πριν από περίπου ένα χρόνο, μέλη του ΚΚΕ δέχτηκαν από ένα τάγμα εφόδου των νεοναζί δολοφονική επίθεση, η οποία όπως επιβεβαιώνεται και από σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο ήταν οργανωμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. 

Έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Σάββατο 13/9 στο Πέραμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
  • Τρίτη 17/9 Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στον Βύρωνα
  • Πέμπτη 18/9 στις 18:00 Αντιφασιστική Πορεία στο Κερατσίνι στην Παναγή Τσαλδάρη, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
  • Παρασκευή 19/9 Συναυλία στο Σύνταγμα  από την κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», φίλοι και οικογένεια Παύλου Φύσσα
  • Κυριακή 21/9 Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Κερατσίνι στο Πάρκο Σελεπίτσαρη
  • Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτέμβρη Αντιρατσιστική Γιορτή στο λόφο Κολωνού

Στις 18 Σεπτεμβρίου αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, το Βόλο, την Κεφαλονιά, την Κρήτη κ.α. Σημειώνεται πως επίσης στις 18 Σεπτέμβρη πριν από την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στην Παναγή Τσαλδάρη, η κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουν στις 15:00 σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π. Τσαλδάρη 60 και αμέσως μετά στις 16:00 θα πραγματοποιήσουν καλλιτεχνική εκδήλωση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Χρυσή Αυγή για Φύσσα: «Τραγούδα τώρα π…στη απο εκεί που είσαι»

«Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και αποφασιστικής δράσης ώστε να εμποδίσουμε τα σχέδια που εξυφαίνει η κυβέρνηση προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα μέσω της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα. Τα τάγματα εφόδου, όπως αυτό του Ρουπακιά, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, ήταν ενταγμένα στη δομή τρόμου των νεοναζί προκειμένου να τσακιστεί η αντίσταση για λογαριασμό των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να διαλύσουν τα συνδικάτα στη Ζώνη με την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ», αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και προσθέτει: «Δεν πρέπει να  επιτρέψουμε στη ΝΔ των Μπαλτάκων να παίζει παιχνίδια στη Βουλή με τα κουκιά των νεοναζί βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόσεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει τις επιθέσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας».

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι προφυλακίσεις ή οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αντιφασιστική δράση. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του μια κρίσιμη περίοδο, όπου απαιτείται μαζική και συντονισμένη δράση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» και συνεχίζει:

«Με το Φαρμακονήσι στο αρχείο, τους δουλοκτήτες της Μανωλάδας απαλλαγμένους, τον ξυλοδαρμό κρατουμένων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, την αναίτια σύλληψη των Αφρικανών γυναικών, είναι προφανές ότι το κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες περίπου όπως τους αντιμετωπίζουν και οι χρυσαυγίτες. Επίσης, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου στα ρατσιστικά εγκλήματα, αλλά με κάθε τρόπο υποδαυλίζεται η ομοφοβία από επίσημα χείλη, με αποκορύφωμα τον βουλευτή της ΝΔ Νεράντζη που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία. Από την άλλη πλευρά, οι αποφυλακίσεις της Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου και οι συνεχείς καθυστερήσεις της δίκης, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε παρέλευση του 18μηνου και αποφυλακίσεις, έχουν διαλύσει κάθε αυταπάτη ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής «έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης». Οι δε κυβερνητικές προθέσεις, σε σχέση με το νέο ποινικό κώδικα, να αποτελεί προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης ως εγκληματικής το οικονομικό όφελος (!), οδηγούν στην απαλλαγή των χρυσαυγιτών για πολλά από τα εγκλήματά τους!

Όλα αυτά έχουν δώσει θάρρος στη ναζιστική συμμορία. Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, αλλά και βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, μια κοινωνική δομή με πολυετή παρουσία και ευρεία αποδοχή, μάλιστα με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Η ακροδεξιά ανασύνθεση, χάριν επιβίωσης της κυβέρνησης, έχει ήδη συνέπειες σε ανθρώπινα κορμιά… Όταν το κράτος είναι τόσο φιλικό προς τους χρυσαυγίτες και τις ιδέες τους, η ευθύνη να μην τους αφήσουμε χώρο στο δρόμο και το δημόσιο λόγο είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Πέρσι το αντιφασιστικό κίνημα απέδειξε ότι μόνο αυτό θέλει και μπορεί να κλείσει τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί. Συμμετέχουμε όλοι στις αντιφασιστικές δράσεις που διοργανώνονται, επειδή ο φασισμός και το κυβερνητικό φλερτ μαζί του, απειλούν τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα όλων. Επειδή πρέπει να κόψουμε τη φόρα στην Χρυσή Αυγή που επιχειρεί να ξαναβρεί χώρο με τα τάγματα εφόδου της. Επειδή δεν θα αφήσουμε το αίμα του Παύλου να ξεχαστεί και οι δολοφόνοι του να πέσουν στα μαλακά».