Συζητήσεις έχει προκαλέσει διορισμός προσώπου στη θέση Β’ αντιπροέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με μισθό 6.000 ευρώ.

Ads

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα μέσα από δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», η οποία αναφέρει πως ο Γκίκας Χαρδούβελης διόρισε τον 35χρονο Θανάση Κοντογεώργη, στη θέση του β΄αντιπροέδρου στην ΕΛΤΕ με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για πρόσωπο που υπήρξε και νομικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

«Ο νόμος προβλέπει ότι οι αντιπρόεδροι της ΕΛΤΕ, που ελέγχουν τις ελεγκτικές εταιρείες και τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο επιλέγονται από πρόσωπα που διαθέτουν ευρεία επιστημονική κατάρτιση στη λογιστική ή την ελεγκτική», αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως ο Θανάσης Κοντογεώργης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω πρόσωπο προέρχεται από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και τον Φεβρουάριο του 2011 είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου ανέλαβε ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Ads

Στη συνέχεια ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα και τώρα του Γκίκα Χαρδούβελη. Μάλιστα όσο ήταν υπουργός ο Γιάννης Στουρνάρας είχε τοποθετηθεί και στην Ομάδα Υποστήριξης του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.