Μετά τη Σούζαν Σάραντον κι άλλες διάσημες προσωπικότητες από ολόκληρο τον πλανήτη επισκέπτονται τη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν τους πρόσφυγες που καθημερινά φτάνουν στο ελληνικό νησί, αλλά και να καταστήσουν γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο το δράμα που εξελίσσεται στο Αιγαίο. Τελευταία άφιξη, αυτή του παγκοσμίου φήμης Κινέζου καλλιτέχνη Ai Weiwei, ο οποίος πριν λίγες μέρες βρέθηκε στη Μόρια.

Ads

Ακτιβιστής και εικαστικός της σύγχρονης τέχνης ο Ai Weiwei είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στο νησί, αλλά και την φωτογράφισε ανεβάζοντας τις λήψεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram, όπου τον ακολουθούν περισσότεροι από 186 χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Ai Wei Wei, συχνά χρησιμοποιεί τα social media για να αναδείξει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Η επίσκεψη του Ai Weiwei στο ελληνικό νησί αλλά και οι φωτογραφίες του δεν έμειναν απαρατήρητες από τον διεθνή Τύπο, που με εκτενή αφιερώματα αναφέρθηκε σε αυτόν και τη Λέσβο.

Ο 58χρονος καλλιτέχνης – ακτιβιστής επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα και την Ευρώπη γράφει το Al Jazeera και συμπληρώνει ότι ο καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του αλλά και έξω από τα σύνορα της Κίνας και έχει φυλακιστεί το 2011 για τρεις μήνες εξαιτίας της στάσης του ενάντια στην κινεζική κυβέρνηση.

Ads

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στον λογαριασμό του:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

imageimage

image

image

image