Ένας εκ των δύο διαρρηκτών σπιτιών στο Χαϊδάρι,  οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από άντρες της Ασφάλειας Χαϊδαρίου, ήταν ο κρατούμενος που προσπάθησε να δραπετεύσει σήμερα, έξω από την Τροχαία Αττικής. 

Ads

Τον άντρα, Γεωργιανής καταγωγής μετέφερε υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Μαζί του ήταν ακόμη ένας Γεωργιανός. Είχαν και οι δύο απολογηθεί στον ανακριτή και μεταφέρονταν ο ένας στις φυλακές Κορυδαλλού και δεύτερος στις φυλακές Ναυπλίου. 

Κάποια στιγμή επί της οδού Δηληγιάννη, έξω από την Τροχαία Αττικής, ο ένας από τους δύο κατάφερε να λύσει τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένο το χέρι του με αυτό του συνεργού του, να κατεβάσει το πίσω παράθυρο του υπηρεσιακού οχήματος και να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο. 

Ένας από τους αστυνομικούς τον καταδίωξε πεζός και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στην οδό Ψαρών κατάφερε τελικώς να τον ακινητοποιήσει, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και περνώντας του εκ νέου τις χειροπέδες.

Ads

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 31 και 59 ετών έκαναν το τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρήξεις στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις.