Ένα καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές ξεκίνησε το Σάββατο από τη Χαλκιδική με τελικό προορισμό την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει στις 25 Νοεμβρίου. Νωρίτερα το Καραβάνι θα περάσει από Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και Λαμία. «Η ενημέρωση οδηγεί στη δράση και το ταξίδι στην αλληλεγγύη».

Ads

 
«Η Χαλκιδική ταξιδεύει και ενημερώνει. Ενημερώνει για ένα δίκαιο αγώνα για την ζωή, για τα δάση και το νερό. Έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή του οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας.
 
Με την άφιξή του στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 12:00, ενώ για τις 17:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το Καραβάνι θα επισκεφτεί και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ θα υπάρξουν και εξορμήσεις για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού.
 
Τέλος οι γυναίκες της Χαλκιδικής θα πάρουν μέρος και στην διαδήλωση για την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
 
«Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε. Η επιτροπή αλληλεγγύης στην Χαλκιδική (Αττική) καλεί κάθε συλλογικότητα και πολίτη, που αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης, να στηρίξει το καραβάνι αλληλεγγύης», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 

Ζωντανά στιγμιότυπα από το καραβάνι ενημέρωσης και αλληλεγγύης

 

Το πρόγραμμα:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11

Ads
  • 11:00 Κατερίνη – Πλατεία Ελευθερίας
  • 18:00 Λάρισα – Πλατεία Ταχυδρομείου

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11

  • 11:00 Βόλος – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αίθουσα Κορδάτου)
  • 18:00 Λαμία – Πλατεία Πάρκου

 
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11

  • 12:00 Αθήνα – Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
  • 17:00 Αθήνα – Πλατεία Συντάγματος