Ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διαθέσει η Βουλή για τους πλημμυροπαθείς, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ads

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2018, ο Ν. Βούτσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Βουλή ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρούσα για την ανακούφιση προβλημάτων της κοινωνίας. Έφερε, δε, ως παράδειγμα τις χορηγίες που έγιναν από τη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους τα σχολεία που χρειάστηκε να λειτουργήσουν απογεύματα για τα προσφυγόπουλα.

Με την επισήμανση ότι όλη η οικονομική διαχείριση της Βουλής βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με προληπτικό έλεγχο από το πρώτο ευρώ, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι έχουν γίνει όλα τα βήματα για την απόλυτη εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, έσπευσε να τονίσει ότι η Βουλή κινήθηκε και πιο μπροστά από το Δημόσιο, αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων της και τις κρίσεις προϊσταμένων.

Είναι εντυπωσιακές, πάντως, οι αναφορές του κ. Βούτση στις πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, από τους δανειστές, πιέσεις στις οποίες εάν η Ελλάδα είχε υποκύψει θα οδηγούσαν στην απώλεια της αυτοτέλειας της Βουλής με όλα τα συνεπαγόμενα. «Επειδή πλησιάζει ο καιρός για την ολοκλήρωση του προγράμματος, σε ό,τι αφορά τη Βουλή, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσει πολύ γρήγορα να συμβάλει στο να περάσει ο κόσμος από την παρούσα κατάσταση σε μια άλλη» είπε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι η Βουλή θα μπορούσε να έχει τη μισή κοινοβουλευτική διπλωματία. Ή να μην έχει και καθόλου και να κάνει τα εντελώς απαραίτητα. Ή να κοπούν χορηγίες προς πλήθος φορέων που βρίσκονται και σε δύσκολες καταστάσεις λόγω κρίσης σε όλους τους τομείς. Ή ότι οι ξεναγήσεις ή οι φιλοξενίες που γίνονται κάθε χρόνο και ανταποκρίνονται πάνω από 100.000 και 120.000 μαθητές, δεν χρειάζονταν, δεν προσφέρουν κάτι. Πόσο μάλλον θα μπορούσε να πει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αποδοχές για τους βουλευτές και να είναι βουλευτές μόνο αυτοί που μπορούν από το επάγγελμά τους ή την οικογένεια τους και αυτοί να ασκούν πολιτική. Ή τα κόμματα να μην παίρνουν καμία κρατική ενίσχυση και να παίρνουν χρήματα από μία δημόσια πλατφόρμα ενισχυτών».

Ads