Την ημέρα που είχε συμφωνηθεί να καταβληθεί το δώρο των γιορτών στους εργαζόμενους και την παραμονή της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει, η διοίκηση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αποφάσισε να παίξει το χαρτί της υπαγωγής, βάσει του πτωχευτικού κώδικα, στο άρθρο 99. Την Τετάρτη, καταβλήθηκε το παράβολο των 2.000 ευρώ, προκειμένου να έχει την ευχέρεια υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99. 

Ads

 
Όπως αποκαλύπτει το northpost.gr, το παραστατικό της καταβολής στάλθηκε στο κεντρικό φαξ της εφημερίδας και από κει και μετά άρχισε η δημοσιότητα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
 
Η είδηση της κατάθεσης αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ νομικοί κύκλοι, που επικαλέσθηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν πως η προσφυγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα, αλλά για τεχνικούς λόγους – έχει ήδη καταβληθεί το σχετικό παράβολο – θα κατατεθεί αύριο.
 
Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια υψηλόβαθμων στελεχών και της ιδιοκτησίας για την εξασφάλιση επιπλέον 250.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί αύριο, Πέμπτη, το δώρο. Αυτή την ώρα ενημερώνονται εργαζόμενοι για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το άρθρο 99 από τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των δημοσιογράφων.
 
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, που προχωρούν σε 48ωρη απεργία από αύριο, Πέμπτη, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις και πλέον μήνες.

«Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ενώσεων.