Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα ένας 31χρονος από πυρά ένοπλου άνδρα σε εστιατόριο στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με το Βήμα, ο δολοφονηθείς, που είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ήταν ύποπτος από την Αστυνομία για την δολοφονία των δυο χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Ν.Ηράκλειο, την 1η Νοεμβρίου του 2013

Ads

Ο άνδρας είχε καθίσει σε έναν από τους πάγκους φαστ φουντ και είχε πλάτη προς το δρόμο. Ξαφνικά τον πλησίασε ένας άνδρας και μόλις έφτασε σε απόσταση αναπνοής σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τουλάχιστον 3 φορές. Πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς, ο δράστης εξαφανίστηκε.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όμως όταν έφτασαν στο σημείο ο 31χρονος ήταν ήδη νεκρός. Την υπόθεση έχει αναλάβει η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η οποία διενεργεί προανάκριση για τη δολοφονία.

Το θύμα είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για ζητήματα εκβιασμών, σύμφωνα με την αστυνομία. Επίσης, είχε κατηγορηθεί για έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος στις 29 Μαρτίου 2012 στο ΑΤ Κορυδαλλού. Ακόμη, φέρεται να είχε και άλλες εμπλοκές στον ποινικό χώρο αφού είχε εξετασθεί και η τυχόν συμμετοχή του σε δύο ένοπλες επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο εμπλεκόμενους σε ληστείες τραπεζών.

Ads

Σύμφωνα με το Βήμα, ο δολοφονηθείς, που είχε το ψευδώνυμο «Πιτσίλας», εξεταζόταν ως ύποπτος για την υπόθεση της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες αλλά και καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για σχέσεις αντιεξουσιαστών με τον συγκεκριμένο «πυρήνα» ποινικών στον Κορυδαλλό και για τυχόν σχέσεις τους με τη διπλή δολοφονία της 1ης Νοεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρξει τεκμηρίωση.