Σε απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στις οποίες συμμετείχε το 2017.
Ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, αναμένεται να προβεί σε διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ, αντιδρώντας στις πέντε διώξεις που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Ads

Παράλληλα, τη δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη εν μέσω πανδημίας του Covid-19, καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση της η ΛΑ.Ε.:

«Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και αγωνιστών. Αποτελεί απροκάλυπτη πολιτική δίωξη. Γίνεται με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ενόψει κλιμάκωσης και επέκτασης τους. Καταδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, ενώ υποχωρεί σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών και τις αποφάσεις του Eurogroup, για κατάργηση οποιασδήποτε προστασίας και άμεση έναρξη των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες, δηλώνει ψευδώς προς τον ελληνικό λαό, ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία».

Αποτελεί, όμως, και απόδειξη τεράστιας υποκρισίας και από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ενώ από την μία θεσμοθέτησε το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου παραπέμπεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι αγωνιστές, από την άλλη δηλώνει, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Ads

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε παύση των ποινικών διώξεων και κατάργηση του Τμήματος Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».