Οι φωτογραφίες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη από την εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, άλλα σαρκαστικά, για την προσπάθειά του να φωτογραφηθεί με τον Σόιμπλε και την καγκελάριο, και άλλα επικριτικά για τις επιδιώξεις του από αυτές τις επαφές.

Ads

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός πως σε μια από αυτές τις φωτογραφίες ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μαζί με τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη. Την φωτογρφία έχει τραβήξει ο ίδιος ο Πατεράκης, επίσης καλεσμένος στην εκδήλωση, και την ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Πατεράκης ήταν ο άνθρωπος που πωλούσε τα γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως μεσάζων το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την υπογραφή της σύμβασης ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων, τα οποία όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια είχαν κατασκευαστικά προβλήματα.

Την φωτογραφία Γεωργιάδη – Πατεράκη σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Το πιο σημαντικό είναι ότι την φωτό την βγάζει ο γνωστός από την υπόθεση των υποβρυχίων Γιώργος Πατεράκης έμπορος όπλων. Μπράβο σύμπτωση…», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην επίμαχη φωτογραφία, όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να ποζάρει, πιάνοντας και τη Μέρκελ στο «κάδρο». 

Ads

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πως «ο κ. Πατεράκης ήταν επίσης προσκεκλημένος στην εκδήλωση αυτή και έβγαλε μερικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε ο ίδιος. Δεν ήμασταν παρέα, καθόλου παρέα δεν ήμασταν. Εγώ πήγα μόνος μου, είχα προσωπική πρόσκληση και βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση».

image

image

image