Οι παλιές καταδίκες του Άκη Τσοχατζόπουλου για υπόθεση πόθεν έσχες (εκτίει ποινή 5,5 ετών), αλλά και το ότι ο ιδιώτης που θα «δάνειζε» χρήματα για να συγκεντρωθεί το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ φέρεται να κάνει «δεύτερες σκέψεις», παγώνουν προσωρινά την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο ιδιώτης που προθυμοποιήθηκε να δανείσει τον πρώην υπουργό φέρεται να το ξανασκέφτεται. Επιπλέον η απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακιστεί με εγγύηση 200.000 ευρώ αφορά στην καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ωστόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί και για το πόθεν έσχες, υπόθεση η οποία δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί. 

Για το λόγο αυτό, ακόμη κι αν καταβληθούν τα χρήματα, η αποφυλάκιση δεν θα μπορούσε να γίνει άμεσα και σίγουρα όχι πριν οι συνήγοροί του προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την εν λόγω υπόθεση, οι οποίες σε κάθε περίπτωση απαιτούν χρόνο. 

Μάλιστα πηγές από την υπεράσπισή του αναφέρουν ότι, ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια. Ο λόγος είναι πως αν το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση του για τα εξοπλιστικά σε δεύτερο βαθμό του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Ads