Την εμπιστοσύνη του στα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μην παραλείποντας να υπενθυμίσει παράλληλα την έλλειψη εμπιστοσύνης του στην Ελλάδα, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των G20 στην Άγκυρα.

Ads

«Δεν πιστεύω ότι οι όροι του προγράμματος είναι δρακόντιοι. Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, της διοίκησης, του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας.

«Στο τελευταίο εξάμηνο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη εξαφανίστηκε εντελώς. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο κλειδί, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των παραγωγών, των επενδυτών», υπογράμμισε επίσης.

«Στο τέλος η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι θα δεσμευθεί σε ένα βασικό πρόγραμμα, το οποίο χρειάζεται. Αν με ρωτήσετε αν η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει θα σας απαντήσω ότι είναι λίγο πρόωρο να το πω. Θα απαιτήσει χρόνο», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Ads