Με εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέφτεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης K. Ζούλα, ή δεν προχωρήσει έστω σε κάποια κίνηση, που θα δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης για αντικειμενική ενημέρωση.

Ads

H αποκάλυψη των οδηγιών για «εξαφάνιση» των πλάνων από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, με πλήθος συνδαιτημόνων κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και για μετάδοση φωτογραφιών του Δ. Λιγνάδη χωρίς κυβερνητικά στελέχη ή τον πρωθυπουργό, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ζητούν την απομάκρυνση του Κ. Ζούλα. Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, πρότεινε μάλιστα τον διορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόλουθη αντίδραση είτε από τη διοίκηση της ΕΡΤ, είτε από τον πρωθυπουργό.

Οι υποστηρικτές της πρότασης για εμπάργκο, θυμίζουν την αντίστοιχη κίνηση που είχε κάνει η ΝΔ στην ΕΡΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ενοχλήθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε από την κριτική του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπάρχουν ωστόσο και σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή του εμπάργκο ως αντίδραση από άλλα στελέχη, τα οποία θυμίζουν από την πλευρά τους το προηγούμενο εμπάργκο της Κουμουνδούρου κατά του Σκάι πριν από τις εκλογές του 2019, το οποίο, κατά τον απολογισμό τους, είχε κοστίσει επικοινωνιακά στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζουν δε πως με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη αποκλεισμένος από τα περισσότερα μίντια, λόγω της κυριαρχίας της ΝΔ στα ΜΜΕ, δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει οποιοδήποτε δημόσιο βήμα, έστω και με δυσμενείς συνθήκες.

Ads

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της ΕΡΤ και της «λογοκρισίας» δεν φαίνεται να κλείνει, μάλλον το αντίθετο. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως η ΕΡΤ, όπως και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι υπό την εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που είχε υπογράψει με το «καλημέρα» της ανάληψης της διακυβέρνησης.

Μετά και την επιβεβαίωση από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για το τοιχοκολλημένο «ραβασάκι», ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονιζει: «Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν “προβοκάτσια” και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη».

Και προσθέτει: «Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται.

Επειδή χθες ο Πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα.».