Στον αέρα βρίσκεται η διακομιδή 30 ασθενών covid από την Αθήνα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs,  μετά την άρνηση του προσωπικού του νοσοκομείου.
 
Η κατεπείγουσα διακομιδή αποφασίστηκε το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό τον υπουργό κ. Κικίλια,  λόγω της δραματικής εικόνας μετά τις χθεσινές εφημερίες στο  Λαϊκό και τα άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, που  «ξεχείλισαν» με 276 νέες εισαγωγές ασθενών με covid. Όμως οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου της Χαλκίδας δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν τα μέσα και το δυναμικό για να αντιμετωπίσουν νέα περιστατικά.
 
Η  χθεσινή εφημερία στο Λεκανοπέδιο είχε δραματικές επιπτώσεις για το ΕΣΥ, που ήδη βρίσκεται στα όρια του. Στα «νοσοκομεία αναφοράς» κοροναϊού  οι  περισσότερες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, αλλά το ΝΙΜΙΤΣ, που επιστρατεύθηκε πριν από λίγες μέρες,  είναι σχεδόν γεμάτο από περιστατικά non Covid-19. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τόσο στο ΝΙΜΙΤΣ όσο και στο Ντυνάν δεν έχουν γίνει ακόμη διακομιδές, όπως διαφημίστηκε πομπωδώς προ ημερών, γιατί δεν υπήρχε η παραμικρή προετοιμασία.
 
Έτσι σήμερα έγιναν και οι πρώτες διακομιδές non covid περιστατικών σε ιδιωτικές κλινικές. Μεταξύ τους και στο Ιατρικό Κέντρο, το οποίο είχε αρχικά μείνει εκτός σχεδιασμού.
 
Τα νοσοκομεία που « κοβιντοποιήθηκαν» είναι υπό εκκένωση από τους ασθενείς non Covid, αλλά σύμφωνα με το προσωπικό αυτές οι διαδικασίες δεν είναι απλές  και χρειάζονται χρόνο.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης «επιστρατεύθηκε» εκτάκτως για να πείσει το νοσοκομείο της Χαλκίδας να αλλάξει τη στάση του.
 
Το προσωπικό υποστηρίζει ότι το παλιό νοσοκομείο της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε πρόσφατα διαθέτει, 300 κλίνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, ενώ 200 κλίνες υπάρχουν και στο νοσοκομείο της Θήβας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαθέσιμες αλλά δεν υπάρχει προσωπικό.   Ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα για την επάνδρωση τους.