Στις Αρχές παρουσιάστηκε και κατέθεσε ο συνοδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία Οδό, προκαλώντας καραμπόλα 35 αυτοκινήτων. Ο συνοδηγός που εκπαιδευόταν από τον οδηγό μετά το ατύχημα είχε διαφύγει, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς φοβήθηκε.

Ads

Ο 46χρονος συνοδηγός υποστήριξε ότι τραυματισμένος και υπό το βάρος του σοκ που υπέστη εγκατέλειψε νταλίκα μετά τη φονική καραμπόλα, τρέχοντας προς τα παρακείμενα χωράφια. Περιπλανήθηκε πεζός για αρκετές ώρες, φτάνοντας μέχρι την Πιερία, όπου σε κάποιο ορεινό χωριό του νομού ζήτησε βοήθεια και τελικά οδηγήθηκε στη Βέροια, όπου κατέθεσε στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι μετά το μοιραίο συμβάν είδαν ένα άτομο να βγαίνει από την νταλίκα, θεωρώντας όμως αρχικά ότι επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Στο μεταξύ στον ανακριτή Βέροιας οδηγείται σήμερα, ο υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στο σημείο όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη καραμπόλα το πρωί της Κυριακής, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας.

Ο οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε το δυστύχημα, θα απολογηθεί την Πέμπτη, έχοντας να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Στην προανάκριση, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου μπλόκαραν τα φρένα της νταλίκας. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσε και ο συνοδηγός της νταλίκας.

Ads

Τόσο ο οδηγός όσο και ο υπεύθυνος της εταιρείας εκτέλεσης εργασιών έχουν προφυλακιστεί.