Το φτηνό επικοινωνιακό σόου της βόλτας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην Καλλιθέα, προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων μετά το lockdown, δεν εξαντλήθηκε στη γραφική επινόηση μιας μεζούρας, με την οποία μετρήθηκαν οι  αποστάσεις αλλά είχε και μια εμφανώς ακατάλληλη μάσκα. 

Ads

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν φορούσε μια κανονική χειρουργική μάσκα αλλά μια face shield. Πρόκειται για διαφανή προσωπίδα, η οποία όμως δεν προστατεύει το πρόσωπο από τα σταγονίδια της αναπνοής και άρα είναι άχρηστη για την προφύλαξη από τη μετάδοση του κοροναϊού. 

Μια μάσκα για το χειρουργείο αλλά όχι για την πανδημία

H face shield είναι μια μάσκα ανοιχτού τύπου που χρησιμοποιείται κυρίως σε χειρουργεία και καλύπτει το πρόσωπο και τα μάτια του χειρούργου από τα αίματα και άλλα υγρά κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χειρούργος δεν είναι, όμως η εν λόγω προσωπίδα δεν του είναι άγνωστη. Είναι η μάσκα, που «επίμονα» προμοτάρει εμπορικά, ακόμη και με την ιδιότητα του Υπουργού… μόνο με 2 ευρώ! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ήθελε να διαφημίσει και πάλι τη συγκεκριμένη προσωπίδα, η οποία είναι ακατάλληλη για αυτή τη χρήση, ήταν υποχρεωμένος για λόγους προφύλαξης, να φορά μια κανονική μάσκα, όπως οι υπόλοιποι.