Την διακοπή των εμβολιασμών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ανακοίνωσαν τα νοσοκομεία του Αγρινίου και Μεσολογγίου, εξέλιξη που παραπέμπει στην αλλαγή στρατηγικής εμβολιασμού, ο οποίος πλέον προσανατολίζεται στα νησιά λόγω της έναρξης του τουρισμού.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο παραπάνω περιοχές βρέθηκαν πρόσφατα στο κόκκινο εξαιτίας αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson  στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας.

Ads

Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας.

Η κυβέρνηση, αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson, επειδή είναι μονοδοσικό, θα χορηγούνταν για κατ΄οίκον εμβολιασμούς, για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το εμβόλιο κατευθύνεται στα νησιά, λόγω του τουρισμού.