Κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis.

Ads

Στοιχεία έχουν ήδη ζητηθεί από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες επίσης διενεργούν έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταθέσεις στην αμερικανική δικαιοσύνη δυο πρώην στελεχών της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Στις καταθέσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι η εταιρία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών, δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να εξασφαλίζει την προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά της σκευάσματα. Ερευνάται παράλληλα και η τυχόν εμπλοκή στο θέμα κρατικών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο εισαγγελικοί λειτουργοί, από το Τμήμα της Διαφθοράς, πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας, στην Ελλάδα όπου κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο στόχαστρο των εισαγγελέων μπήκαν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας. 

Ads