Σκούρα τα βρήκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν σε διάλεξη που πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της πόλης Ντελφτ ήρθε αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών.

Ads

Ένας από αυτούς τον πλησίασε και άρχισε να του απευθύνει ερωτήσεις αναφορικά με την Ελλάδα και την διαχείριση της κρίσης.

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές έξι δισεκατομμυρίων την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε Έλληνα για τα πακέτα διάσωσης», είπε ο Έλληνας φοιτητής στον Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός απάντησε στο φοιτητή: «Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες, έχει ευθύνη η κοινωνία και ελληνική η κυβέρνηση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει. Κατηγορείτε εμάς. Στην Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα διαφθοράς πριν τη κρίση. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή θα τη στηρίξω».

Ωστόσο, η ενόχληση του επικεφαλής του Eurogroup ήταν εμφανής. Ενδεικτικό ήταν, άλλωστε, γεγονός ότι κατά τη χειραψία του με το φοιτητή, σχεδόν μιμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο είχε σφίξει ψυχρά το χέρι του Γιάνη Βαρουφάκη, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

Ads