Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 24χρονος που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
 

Ads

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση των συγκεντρωμένων στα δικαστήρια της Ευελπίδων πολιτών για την απόφαση.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικαστικοί λειτουργοί συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο 24χρονος όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον τόπο του συμβάντος και ρώτησαν ποιος το έκανε, μόνος του απάντησε: «Εγώ το έκανα».
 
Ο 24χρονος φοιτητής προσήχθη το πρωί της Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
 
Σε δηλώσεις τους, οι νομικοί παραστάτες του νεαρού ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς απέδωσαν επιεικέστερη κατηγορία στον εντολέα τους, καθώς αποδέχθηκαν τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες όπως αυτές απαγγέλθηκαν, σε περίπτωση καταδίκης, προβλέπεται ποινή έως 20 χρόνια.
 
Οι συνήγοροι του 24χρονου τόνισαν επίσης ότι είναι «σοκαρισμένος» για την πράξη του και δηλώνει απόλυτα μετανιωμένος που αφαίρεσε μία ζωή, πράξη που «θα την κουβαλάει διαρκώς μέσα του».