Με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» διαψεύδει το αρχικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, η οποία ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ads

«Τα στοιχεία της συντάκτριας δεν ήταν αξιόπιστα […] και οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς και ανυπόστατοι», έγραψε η εφημερίδα.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Αποκαθιστούμε την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με δημοσίευμα της 17ης Ιουλίου 2016, στη μόνιμη στήλη της δημοσιογράφου- συντάκτριας Αννας Παναγιωταρέα, με τίτλο «Η χώρα πεθαίνει…».

Ads

Ειδικότερα, είναι αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει από οποιαδήποτε πηγή ή άλλο στοιχείο ότι ο κ.Σπίρτζης διατηρούσε ή διατηρεί καταθέσεις σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Η συντάκτρια του άρθρου προφανώς παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές. Συνεπώς και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης του υπουργού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή την εθνική οικονομία δεν έχει αληθή βάση.

Αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη. Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε πρόθεση εξύβρισης ή δυσφήμησης, αλλά αντιθέτως, σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα την προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική διαδρομή του κ. Χρήστου Σπίρτζη».