Αφέθηκε ελεύθερος ο Δημήτρης Ξανθόπουλος της ΑΕΠΙ, από τον εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκε σήμερα το πρωί. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ads

Ο μέτοχος της ΑΕΠΙ που κατηγορείται μεταξύ άλλων για υπεξαίρεση και απιστία, συνελήφθη μετά την καταγγελία της επιτρόπου Μαρίας Βλάχου, μετά την μεταφορά από τον πρώτο 200.000 ευρώ από το ταμείο της ΑΕΠΙ στην συνδεδεμένη εταιρεία ΕΔΙΣ δικών του συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή το σωματείο ΑΣΜΑ με ανακοίνωσή του, καλεί τον εισαγγελέα να βάλει φρένο στην ολιγωρία από τη μεριά της δικαιοσύνης που ταλαιπωρεί τους δημιουργούς και να προχωρήσει τη δικογραφία εφόσον έχει στα χέρια του μήνες τώρα τα πορίσματα των ελέγχων,

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου ΑΣΜΑ 450+: 

Ads

Καλούμε τον εισαγγελέα κο Παναγόπουλο να προχωρήσει την υπόθεση της ΑΕΠΙ. Σήμερα 1 Νοεμβρίου 2017 ο Δ. Ξανθόπουλος οδηγήθηκε μεν με χειροπέδες στην εισαγγελία μετά από καταγγελία της επιτρόπου, έφυγε όμως χωρίς χειροπέδες λίγες ώρες μετά αφού ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Με αφορμή τη σύλληψη του Δημήτρη Ξανθόπουλου , μετόχου της ΑΕΠΙ, οι δημιουργοί του σωματείου ΑΣΜΑ καλούν τον εισαγγελέα που έχει στα χέρια του όλη τη δικογραφία , να προχωρήσει την υπόθεση. Η ολιγωρία από την πλευρά της δικαιοσύνης , εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τους δικαιούχους οι οποίοι ενώ δεν έχουμε εξοφληθεί για το τελευταίο εξάμηνο, βλέπουμε τον μέτοχο να κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό μας, με σκοπό να καλύψει ανάγκες άλλης  δικής του εταιρείας, χωρίς την έγκριση της επιτρόπου και τη συμφωνία του Εποπτικού . Ο εισαγγελέας ας σεβαστεί την κούραση μας και το κοινό αίσθημα που προκαλείται  με την καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης καθώς η οικογένεια Ξανθοπούλου παραμένει ανεξέλεγκτη μήνες μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.