Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Παρασκευή ο 21χρονος μοτοσικλετιστής, υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από τετράωρη απολογία στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Το πρωί της Πέμπτης, ο νεαρός παρέσυρε και εγκατέλειψε μητέρα με τα 7χρονα δίδυμά στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Στον 21χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής εγγύησης 15.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα έκανε μπρος πίσω και ότι ο ίδιος μετά τη σύγκρουση δεν κατάλαβε ότι είχε συμβεί κάτι τόσο σοβαρό.

Στο μεταξύ, η υγεία του 7χρονου αγοριού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», παραμένει κρίσιμη. Το παιδί υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την Πέμπτη υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες μεταγγίσεις αίματος.
 
Αντίθετα φαίνεται ότι διέφυγαν τον κίνδυνο η δίδυμη αδελφή του και η μητέρα του.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταθέσεις, ο μοτοσικλετιστής οδηγούσε επί της οδού Πατησίων με μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προσκρούσει σε ποδηλάτη, τον οποίον δεν τραυμάτισε, αλλά προκάλεσε ζημιά στο ποδήλατο. Προκειμένου να αποφύγει να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα και στο επόμενο τετράγωνο, χτύπησε τα δίδυμα και τη μητέρα τους.
 
Δεν σταμάτησε σε καμία από τις δυο περιπτώσεις. Η αστυνομία βρήκε τη μοτοσυκλέτα του αρκετά μέτρα πιο πέρα από το σημείο και εντόπισε το σπίτι του. Όπως αναφέρει το «Έθνος», η αστυνομία βρήκε τον πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να παραδοθεί, ωστόσο, εκείνος εμφανίστηκε την ώρα που η Τροχαία ήταν ακόμη σπίτι του και τελικά συνελήφθη.