Ελεύθεροι αφέθηκαν οι  4 ύποπτοι για την πυρκαγιά στη Σταμάτα που είχαν προσαχθεί από τις αρχές το μεσημέρι της Τρίτης. Ωστόσο, στα χέρια των αρχών έμεινε ένας μελισσοκόμος από την περιοχή, καθώς θεωρείται ύποπτος.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ενημέρωση Χαρδαλιά-Χρυσοχοϊδη: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη Σταμάτα

Πρόκειται για τρεις 19χρονους και έναν ζαχαροπλάστη, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega Channel, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου. Οι ειδικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ φέρεται να εστιάζουν σε εργασίες που έγιναν σε μελίσσια.

O Νικός Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα, ανέφερε πως γίνονται έρευνες για το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ κάτοικοι για εμπρησμό έκαναν καταγγελίες κάτοικοι της περιοχής. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παράλληλα, τόνισε πως «οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα».

Ads

Ο ύποπτος μελισσοκόμος

Ο μελισσοκόμος που θεωρείται ύποπτος για την πυρκαγιά οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν καπνιστήρια.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προανάκριση, ενώ ο μελισσοκόμος έχει μελίσσια στον οικισμό «Γαλήνη» εκεί από όπου ξεκίνησε η φωτιά και στη συνέχεια εκκενώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις από καταθέσεις που τον καθιστούν ύποπτο, ενώ ήταν εκεί την ώρα που ξέσπασε η φωτιά η οποία έκανε στέχτη τουλάχιστον 20 σπίτια ενώ δεκάδες αυτοκίνητα υπέστησαν σημαντικές ζημιές και όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά.

Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές έζησαν τον εφιάλτη, ωστόσο, το μέτωπο της φωτιάς είναι σε ύφεση με τις διάσπαρτες εστίες να θέτει την Πυροσβεστική σε παρατεταμένο συναγερμό. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία, ενώ έσπευσε και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.